Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK083". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2024 SP Malaga a Andalusie     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Prahy,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 17.10.2024 - 24.10.2024 (8 dnů)
      25.980 Kč za osobu
      Sleva: -42%
      Vybrat termín  
      «
  • 2024 SP Malaga a Andalusie     
    Dvoulůžkový pokoj s balíčkem transportů z Vídně,
    Základní cena 4* hotely včetně snídaně

    • 17.10.2024 - 24.10.2024 (8 dnů)
      26.580 Kč za osobu
      Sleva: -42%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Přílet do Malagy!
Cestujte pohodlně na letiště vlastním vozem. NIKAL za vás již zaplatil parkovací místo na celou dobu vaší cesty (nutno rezervovat předem). Startujeme z Prahy / Vídně do Malagy. Náš průvodce vás srdečně přivítá na letišti a doprovodí vás do našeho hotelu Bahia Tropical, kde strávíme první 2 noci vašeho výletu. Večeře (v rámci balíčku požitků) a ubytování.

2. den: Costa Tropical!
Dnešní exkurze (součástí kulturního balíčku) nás zavede do Nerje a Frigiliany. V této nádherné oblasti můžete kromě citrusových plodů najít také avokádové stromy, skořicová jablka (Chirimoyas) a dokonce i pěstovanou cukrovou třtinu. Procházka starým městem Nerja se slavným Balcon de Europa. Dne 25. prosince 1884 otřáslo velkou částí této oblasti zemětřesení. Mnoho domů bylo zničeno. Kvůli zemětřesení navštívil Alfonso XII. 20. ledna 1885 město a pronesl projev na místě, kde se nacházela bývalá pevnost a které se již nazývalo „Balcon de Europa“. Místo se pak těšilo velké oblibě. Zde máte možnost navštívit jeskyně. V jeskyních byly nalezeny nálezy z období aurignacienu, solutrénu a magdalénienu. Našli se kosti, kamenné nástroje, hliněné nádoby a obrazy. V neolitu se do jeskyně dostala keramika, mramorové prsteny, zbytky kukuřice a lidské kosti. Působivé jsou i jeskynní malby. Jeskyně měly být údajně obývány mezi 30 000 př. n. l. a 1800 př. n. l. Exkurze pak pokračuje do krásné bílé vesnice Frigiliana s nádhernými výhledy na Nerju a moře. Večeře v hotelu (v rámci balíčku požitků).

3. den: Vyrazte do Granady!
Dnes po snídani jedeme do Granady navštívit Alhambru. Když ve 13. století vzniklo pod Nasridy království Granada, rozhodl se jeho zakladatel Alhamar Ibs Nasr přesunout své sídlo do bezprostřední blízkosti citadely neboli Alcazaby. Pevnost byla přestavěna a stavbu palácového města v podstatě dokončili jeho nástupci Yusuf I. a jeho syn Mohammed V. Název Alhama pochází ze slova „červená“, a tak se Alhambře také říká Červený hrad. Po návštěvě paláce Nasrid a dalších zajímavostí Alhambry pokračuje prohlídka do zahrad Generalife. Odpoledne budete mít volno ve starém městě, kde se můžete projít malebným starým městem ke karavanseraji, královské kapli a katedrále. Z vyhlídky se Vám pak naskytne nádherný výhled na rozsáhlá umělecká díla s vrcholy Sierra Nevada a arabskou čtvrtí Albaycin pod nimi. Večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování ve 4* hotelu Alixares, Macia Real de la Alhambra, Macia Condor nebo srovnatelný.

4. den: Z Granady do Sevilly!
Po snídani naše cesta pokračuje do Sevilly. Díky svým nádherným barokním fasádám a památkám je považováno za nejkrásnější město Andalusie a je domovem „Carmen“, „Dona Juana“ a „Léčeře ze Sevilly“. Vzhled města je velmi působivý, neboť zde nalezneme mnoho historických stylů. Historie, moderna, pokrok a tradice odrážejí obraz této nevšední kulturní metropole. Na prohlídce města mimo jiné navštívíte gigantickou katedrálu Santa Maria, třetí největší v Evropě. Centrem velkolepého komplexu, který pochází ze 17. století, je věž Giralda. Výchozím bodem této sevillské památky je minaret Almorhad, který byl postaven v roce 1184. Exkurze pak pokračuje kolem náměstí Plaza de Espana a parku Maria Luisa s nádhernými zahradami do královského paláce Alcazar. Tento palác, původně postavený ve 12. století, byl maurskými panovníky za krále Karla V. rozšířen na sídlo katolických panovníků. Procházka romantickým starým městem Seville, Barrio Santa Cruz, s labyrintem úzkých uliček, náměstí a fontán z dlaždic a květin završí tento den plný zážitků. Večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování mimo Sevillu ve 4**** hotelu Exe Solucar nebo ekvivalentním hotelu. Vstupné je zahrnuto v kulturním balíčku této exkurze.

5. den: Cordoba – město mnoha tváří!
Po snídani se můžete zúčastnit exkurze do Córdoby (kulturní balíček). V dnešní Córdobě je slavná minulost stále živá. Minulost začala v roce 152 před naším letopočtem, kdy římský praetor Claudio Marcelo udělal z místa patricijské město a hlavní město této části římské říše. Islámská historie Cordoby začíná v roce 711 měsícem trvajícím obléháním al-Rumi Mugitem, generálem Tariqu. O několik let později přišel do Córdoby umajjovský princ Abd al-Rahman I. a založil nezávislý stát v al-Andalus. Od roku 912 byla Cordoba nejvelkolepějším městem tehdejší Evropy s více než 1000 mešitami a 800 lázeňskými domy. Město mělo pouliční osvětlení 700 let před Londýnem a Paříží. Sídlila zde také největší knihovna ve středověké Evropě. Kastilská armáda za Ferdinanda III. nakonec město dobyla v roce 1236. Prohlídka města zahrnuje návštěvu mešity, která byla postavena v roce 786 na základech vizigótské baziliky a na níž katoličtí panovníci v roce 1523 postavili katedrálu. Každý, kdo vstoupí do mešity, se ocitne v kouzelném lese složeném z 850 samostatně stojících sloupů a červenobíle malovaných oblouků. Cordoba vypadá jako z pohádky o Arabské noci se svými nádhernými terasami a mistrovským dílem maurských architektů, bývalou mešitou Mezquita. Poté pokračujeme židovskou čtvrtí a mnoha dalšími zajímavostmi města. Odpoledne se vrátíme do hotelu v Seville, večeře (v rámci balíčku požitků).

6. den: Ronda a Costa del Sol!
Po snídani se dnes vydáme do Rondy, jednoho z nejstarších a nejkrásnějších měst Španělska. Je postaveno na 780 m vysoké skalnaté plošině a je prořezáno 100 m hlubokou roklí, čímž vzniká unikátní a divoce členitá krajina. Stará andaluská tradice a způsob života se zde z velké části zachovaly dodnes. Všechny památky jsou na jižní straně starého města, jako je dřevěný kostel „Santa Maria Mayor“ s maurskými kaplemi. Původně postavená jako mohamedánská mešita byla po dobytí vojsky katolické královny Isabelly přeměněna na křesťanský kolegiátní kostel. Mnoho dřevěných arkýřů na původně bílých budovách ukazovalo na islámské kořeny města. Aby bylo dosaženo křesťansky vyhlížejícího panoráma města, byly později nahrazeny nízkými cihlami a nepřístupnými balkony, které jsou dnes typické. Hlavní atrakcí je kamenný most z 18. století, který vede do starého města. Překlenuje takzvané „Tajo“, ze kterého museli křesťanští otroci maurských vládců nosit vodu nahoru. Další atrakcí je nejstarší býčí aréna ve Španělsku. Ronda je považována za kolébku býčích zápasů, neboť v 18. století zde byla stanovena dodnes platná pravidla. Pokračujeme na Costa del Sol. Večeře v hotelu (v rámci balíčku požitků).

7. den: Gibraltar – brána do Afriky!
Dnes máte čas na odpočinek nebo se s námi můžete zúčastnit výletu na Gibraltar (kulturní balíček). Uličky na Gibraltaru jsou tak úzké, že na prohlídku Gibraltarské skály, kde žijí opice, pojedeme minibusem. Skála byla udělena Britům v Utrechtské smlouvě a byla sporným bodem mezi Španělskem a Anglií. Nejprve nás prohlídka zavede na nejzazší jih poloostrova, odkud máte nádherný výhled na Algeciraský záliv (zde končí Středozemní moře) a africké pobřeží. Slavné Herkulovy sloupy znamenaly konec známého světa: na evropské straně Gibraltarská skála a na africké straně hora Al Moussa. Exkurze poté pokračuje nahoru do jeskyně. Následně pokračujeme k prohlídce slavných opic. V britské kolonii dnes volně žije kolem 120 zvířat. Večeře v hotelu (v rámci balíčku požitků).

8. den: Zpáteční cesta!
Po snídani máte ještě chvilku volna. V závislosti na době letu Vás autobus doveze na letiště, odkud se můžete vydat domů do Prahy / Vídně.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Spropitné pro řidiče a místního průvodce cca 1€ na osobu / den. Cestovní pojištění.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů záleží na Vašem vlastním uvážení. Změna hotelu nebo programu není plánovaná, zůstává však vyhrazená. Rezervace probíhají podle obsazenosti termínů. Minimální počet účastníků na termín je 20 osob. O zrušení termínu z důvodu nenaplnění minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejméně 5 týdnů před odjezdem. Pokud bude zájezd zrušen z důvodu nenaplnění minimálním počtem účastníků, zákazník nemá nárok na úhradu nákladů vzniklých v souvislosti s plánovanými prohlídkami (např. samostatně zakoupené vstupenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Malagy a zpět
    • 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
    • 1 kus příručního zavazadla max. 8 kg
    • Zdarma odbavení na letišti u přepážky!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • 7x ubytování v středně kvalitních hotelech na okružní cestě
  • 7 x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA! Balíček požitků: 7x večeře v hotelu/restauraci v hodnotě 5.860,-Kč
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


3 výlety v ceně:

  • Vyrazte do Granady!
  • Z Granady do Sevilly!
  • Ronda a Costa del Sol!


Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Costa Tropical, vstupné na exkurzi: Z Granady do Sevilly, Cordoba - město mnoha tváří, Gibraltar – brána do Afriky
  • Komplexní cestovní pojištění
  • Parkování na letišti ZDARMA (1x na rezervaci, nutno rezervovat předem)





Město Ronda


Alcázar v Seville


Dračí jeskyně