Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK091". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2025 ES Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 08.04.2025 - 15.04.2025 (8 dnů)
      26.880 Kč za osobu
      Sleva: -31%
      Vybrat termín  
      «
  • 2025 ES Barcelona & Andorra     
    Dvoulůžkový pokoj vč. balíčku transportů z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 08.04.2025 - 15.04.2025 (8 dnů)
      25.480 Kč za osobu
      Sleva: -33%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Příjezd do Barcelony!
Pohodlně a bezpečně odletíte letadlem z Prahy nebo Vídně do Španělska. Parkování na letišti v Praze / Vídni za Vás zajistíme. Nutné nahlásit při rezervaci. V Barceloně na Vás čeká naše delegátka společně s naším autobusem. Odtud zahájíme naše poznávací okružní cesty do Pyrenejí a do Andorry, kde se ubytujeme v hotelu na následující 3 noci. Po ubytování na Vás bude čekat večeře (v rámci balíčku požitků).

2. den: Andorra: - Země a lidé – Výlet Třemi údolími! (v základní ceně)
Dnes se již vydáme za prvním vrcholem Vaší cesty. Po snídani se seznámíme s Andorrou a jejími obyvateli. Během malebné jízdy, se dozvíme něco o historii vzniku Andorry. Z Soldeu pojedeme přes obce Canillo a Encamp údolími do La Massany a Ordina, typické andorrské vesnice. Zde můžete navštívit i historické muzeum. Cestou projedeme Pal s typickými farmářskými domy, kde se suší tabák. Z vyhlídkového bodu „Coll de la Botella“ si užijeme úchvatný panoramatický výhled, pak se vydáme zpět kolem románských kostelů hlavním městem Andorra la Vella. Prohlédneme si staré město s jeho úzkými uličkami a zákoutími a – pokud se nekonají zasedání – podíváme se na starou vládní budovu s nejmenším parlamentem v Evropě. Poté se přesuneme do nové části města, kde budeme mít čas na nákupy v nekonečném množství obchodů a butiků, kde díky minimální daňové zátěži můžeme nakoupit zejména luxusní zboží, ale také parfémy a kosmetiku, oblečení, alkohol a cigarety za velmi výhodné ceny. Večer se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

3. den: Andorra: La Seu d'Urgell a Os de Civis! (kulturní balíček)
Dnešní den máte volný! Ale samozřejmě je tu také co objevovat. Dnes se můžeme vydat do La Seu d'Urgell (v rámci kulturního balíčku). Toto město je první po španělsko-andorrské hranici a až do roku 1993 zde sídlili církevní hodnostáři, biskup z Urgellu, který si nejprve dělil vládu nad Andorrou s hrabaty z Foix a později s francouzským prezidentem. Stojí za to navštívit katedrálu Santa Maria z 12. století, postavenou v románsko-lombardském stylu, která uchovává patronku Andorry. Poté se vrátíme do Andorry a pokračujeme strmě do kopce do Os de Civis (kulturní balíček). Toto okouzlující horské městečko je španělskou enklávou, která je dostupná pouze přes Andorru. Večer večeře (balíček požitků).                

4. den: Andorra – Costa Brava & Vic! (v základní ceně)
Po snídani se rozloučíme s Andorrou a vydáme se směrem ke Costa Brava. Cestou přes hory uděláme kolem poledne krátkou zastávku ve Vic. Ve Vicu se na krátké prohlídce města podíváme na krásné staré město. Poté pokračujeme do našeho hotelu, který se nachází v okolí Barcelony. Večeře v hotelu (balíček požitků).

5. den: Barcelona – Gaudiho mistrovské dílo! (kulturní balíček)
Dnešní den máte volno. V rámci kulturního balíčku však s námi dnes můžete vyrazit do Barcelony. Hlavní město Katalánska je bezpochyby nádherné město díky své výhodné poloze na severovýchodě Iberského poloostrova, svému teplému a příjemnému klimatu po celý rok a pohostinnosti svých téměř tří milionů obyvatel. Barcelona je kolébkou katalánské kultury, o které se v zahraničí více moc neví. Barcelona je plná kouzla: bez ohledu na to, kolik je hodin, nebo který den je, nikdy nejste sami, pokud zrovna nehraje F.C. Barcelona, protože pak jsou ulice prázdné. Barcelona má co nabídnout každému: koncerty, opery, divadla, výstavy, vynikající restaurace, mezinárodní veletrhy, muzea, obchody a umělecké galerie, ale také fantastický noční život, moderní diskotéky a kuriózní bary. Čeká na Vás město plné života a kouzla. Barcelona je zejména z architektonického hlediska velmi rozmanité město s mnoha významnými stavbami. Uvidíte Plaza España, Plaza Catalunya, nádhernou třídu Passeig de Gracia, La Rambla a mnohem více. Následně se vrátíme na večeři (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

6. den: Španělské divoké pobřeží! (k rezervaci na místě)
Užijte si pohodlí svého hotelu nebo s námi pojďte objevovat. Po snídani odjíždíme na výlet k divokému pobřeží Španělska (k rezervaci u Vašeho průvodce na místě). Nejdříve se vydáme podél Costa Bravy do Lloret de Mar a ke středověké přímořské pevnosti v Platja de Aro. Platja d’Aro byla původně malá rybářská vesnice na spojovací cestě mezi Palamós a Sant Feliu de Guíxols s 2 km dlouhou pláží. Římské ruiny z 1. až 4. století n.l. byly objeveny u Vila de Pla de Palol. Původ pevnosti d’Aro sahá k hradu Benedormiens. Tento hrad byl poprvé zdokumentován v roce 1041. Další zastávka je Fanals d’ Aro, kde byl v roce 1585 ve Fanals de Baix, dnešním Fanals d'Aro, postaven nový kostel, okolo něhož vznikla osada. V roce 1774 byl tento kostel rozšířen. Prohlídka starého města a impozantní pevnostní stavby. Brzy odpoledne se vracíme do hotelu, kde se můžete před večeří (balíček požitků) uvolnit.

7. den: Montserrat - Proslulý horský klášter! (k rezervaci na místě)
Odpočiňte si ve svém hotelu v St. Susanna nebo se připojte k jednomu z nejkrásnějších výletů v Katalánsku. Dnes se vydáme do kláštera Montserrat (k rezervaci u Vašeho průvodce na místě). Montserrat je považován za posvátnou horu a poutní místo nejen kvůli svému tvaru, ale také díky své dlouhé historii jako místo poustevníků a benediktinského kláštera stejného jména s proslulou Černou Madonou. Přibližně deset kilometrů dlouhý a pět kilometrů široký horský masiv, který je strmě ohraničen ze všech stran, s nejvyšším bodem "Pic de Sant Jeroni" ve výšce 1235 metrů nad mořem, tvoří téměř geografický střed Katalánska. Z jihovýchodu horu rozděluje masivní průrvu zvanou "Vall Malalt" ("zlé údolí"), na jejímž začátku se na skalním výběžku ve výšce 725 metrů nad mořem tyčí klášter Montserrat. V průběhu tisíciletí pak vítr, déšť, sníh, horko, zima a mlha vytvořily ty formy, které dnes stále živě podněcují fantazii pozorovatele. Poté se vrátíme do hotelu na večeři (balíček požitků).

8. den: Návrat domů!
Je čas se rozloučit s Katalánskem a Costa Bravou. Po snídani Vás náš autobus bezpečně dopraví na letiště v Barceloně, odkud nastoupíte na cestu domů.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce. Komplexní cestovní pojištění vč. storna zájezdu.

Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů je na Vašem vlastním uvážení. Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 20 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).



Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Barcelony a zpět
    • 1 zavazadlo maximálně 20 kg na cestujícího
    • 1 příruční zavazadlo maximálně 8 kg
  • ZDARMA! - Parkování osobního vozidla na letišti po celou dobu pobytu (1x na rezervaci, nutné objednat předem)
  • 7 nocí ve vybraných 4* hotelech během okružního zájezdu
  • 7 x snídaně formou bufetu v hotelu
  • ZDARMA Balíček požitků: 7 x večeře v hotelu / restauraci v hodnotě 4 990 Kč 
  • Česky mluvicí průvodce po celou dobu zájezdu


2 výlety v ceně:

  • Andorra: Poznání země a lidí - Jízda třemi údolími!
  • Andorra – Costa Brava & Vic!


Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: La Seu d'Urgell a Os de Civis!, Barcelona – Gaudího mistrovské dílo!
  • Španělské divoké pobřeží (výlet k rezervaci na místě)
  • Montserrat - Proslulý horský klášter (výlet k rezervaci na místě)
  • Kompletní cestovní pojištění včetně pojištění storna





Barcelona


Andorra