Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK091". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2025 GR Crete The Mystic Island     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 27.04.2025 - 04.05.2025 (8 dnů)
      26.980 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «
  • 2025 GR Crete The Mystic Island     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 27.04.2025 - 04.05.2025 (8 dnů)
      26.780 Kč za osobu
      Sleva: -35%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Přílet do Heraklionu
Cestujte pohodlně na letiště vlastním vozem. Parkovací místo na letišti na celou dobu Vaší cesty pro Vás zajistíme (nutné nahlásit při rezervaci). Startujeme z Prahy / Vídně do Heraklionu. Náš průvodce Vás srdečně přivítá na letišti a doprovodí Vás do našeho hotelu Palmera Beach. Večeře, pokud jste si rezervovali balíček požitků a nocleh.

2. den: Agios Nikolaos a olivovníky (v základní ceně)
Užijte si ráno s lahodnou krétskou snídaní. Dnešní prohlídka začíná návštěvou jedné z nejlepších továren na výrobu oliv na ostrově, kde budete mít jedinečnou příležitost vidět, jak se na Krétě vyrábí slavné „tekuté zlato“ – olivový olej. Místní odborníci Vás seznámí s celým procesem výroby, od sklizně oliv až po lisování oleje. Můžete vidět a dozvědět se, jak byly tradiční postupy zachovány a zdokonaleny moderní technologií. Samozřejmostí je také ochutnávka olivového oleje, kde můžete ochutnat různé odrůdy a pocítit jejich jedinečné aroma. Po naučné prohlídce se vydáme do městečka Agios Nikolaos, známého svou poklidnou atmosférou a malebnou krásou. Zde si můžete udělat krátkou pauzu, procházet se půvabnými uličkami a kochat se výhledy na město. Agios Nikolaos je také známý svým krásným přístavem, kde můžete obdivovat modré moře a užít si klidné chvíle v jedné z místních kaváren. Po prohlídce města a odpočinku je čas vrátit se do hotelu. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

3. den: Klášter Arkadi, keramika a Rethymno (kulturní balíček)
Dnešní den máte volný nebo se s námi můžete po vydatné snídani vydat do vesnice Margarites (v rámci kulturního balíčku), která je díky přírodním nalezištím hlíny, od pradávna známá keramickým uměním. V místním ateliéru objevíte tajemství tohoto umění a výrobních technik krétských hrnčířů. Pokračujeme v cestě do kláštera Arkadi, který se nachází ve vnitrozemí jihovýchodně od Rethymnonu. Klášter je památníkem boje Řeků za svobodu proti turecké nadvládě. Během benátské nadvlády klášter Arkadi vzkvétal a stal se jedním z nejbohatších náboženských center v regionu. V klášteře žilo asi 300 mnichů, kteří se věnovali duchovní činnosti a klášterní domácnosti. Bohatství a vliv kláštera vedl k výraznému kulturnímu a náboženskému vlivu, který se dodnes odráží v jeho architektuře a umění. Poté se vydáme směrem k městu Rethymno. V Rethymnonu nás čeká okouzlující krátká prohlídka města, při které můžeme objevit historické skvosty a nezapomenutelné výhledy. Projděte se okouzlujícími úzkými uličkami, obdivujte nádherné architektonické detaily a dýchejte historií. Konečně se dostáváme do krásného přístavu, kde si můžete vychutnat malebné výhledy a přímořskou atmosféru, která Vás vrátí v čase. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

4. den: Chania: Nejkrásnější město na Krétě! (v základní ceně)
Po lahodné snídani se vydáváte do Chanie. Začněte svou cestu za poznáním projížďkou podél severozápadního pobřeží, která Vás zavede do Chanie, bývalého hlavního města Kréty a pravděpodobně nejkrásnějšího města na ostrově. Chania okouzlí svým historickým a kulturním bohatstvím, kde každý roh ulice má svůj vlastní příběh. Projděte se úzkými křivolakými uličkami starého města plných barevných domů, útulných kaváren a výloh řemeslných výrobků. Nechte se fascinovat historií města, která sahá až do minojského období a pokračuje až do současnosti, odrážející se v architektuře a příbězích místních lidí. Krásná přístavní promenáda v benátském stylu Vás zve, abyste si užili výhled na moře a ochutnali čerstvé mořské plody v jedné z přístavních kaváren. Nádherný maják stojí v přístavu a je jednou z dominant města a nabízí skvělé možnosti fotografování a prohlížení. Během dne zjistíte, že Chania je plná překvapení a kouzelných okamžiků, ať už je to skrytý dvůr s pomerančovníky nebo malé muzeum, které vypráví historii města a ostrova. Udělejte si čas a vychutnejte si každý okamžik a nechte se Chaniou zcela okouzlit. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

5. den: Lassithi – jeskyně Dikteon (kulturní balíček)
Dnešní den máte volný, samozřejmě je tu ale i co objevovat. Po vydatné snídani začínáme naše dobrodružství a vydáváme se směrem k Lassith Plateau (v rámci kultuního balíčku), který se nachází vysoko v horách ve východní části ostrova, jižně od města Malia. Už jen jízda tam nabízí fascinující výhledy na přírodu a jízda po horských silnicích poskytuje adrenalin i těm, kteří po horských silnicích ještě nikdy nejeli. První zastávkou je mystická jeskyně Psychro, kde se podle legendy narodil Zeus, otec bohů. Tato tajemná jeskyně fascinuje svou přírodní krásou i mytologickým významem a vrací nás do doby, kdy bohové byli součástí každodenního života. Dále přejíždíme do malebné vesničky Krasi. V tomto idylickém prostředí roste impozantní platan o obvodu 18 metrů. Je považován za největší platan na Krétě a jeden z největších v Evropě. Ve stínu stromu si můžeme užívat klidu a krásy vesnice a cítit sílu a historii přírody. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

6. den: Matala: Kouzlo pobřežního města Kréty (kulturní balíček)
Po snídani vyrážíme na vyhlídkovou jízdu, která nám nabízí několik památek (v rámci kulturního balíčku)). Cesta vede přes úrodnou rovinu Messara, odkud dorazíme do Mataly. Vesnička Matala se nachází na jižním pobřeží Kréty, v krásné zátoce Libyjského moře. Přestože je Matala krásná malá vesnice s méně než 100 stálými obyvateli, je světově proslulá. Matala je známá svou zvláštní atmosférou a historickými jeskyněmi vytesanými do skal podél pobřeží. Za svou dobrou pověst vděčí především hippies, kteří zde žili koncem 60. a 70. let. Samotná pláž Matala je známá svými průzračnými vodami a zlatým pískem, díky čemuž je ideálním místem k odpočinku a vychutnání si západu slunce. Oblast Matala je navíc oblíbeným místem pro potápění díky křišťálově čisté vodě a bohatému mořskému životu. Užijte si procházku malými uličkami vesnice s mnoha obchody, kavárnami a tavernami nebo prostě jen relaxujte na pláži. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

7. den: Palácový komplex Knossos a Heraklion (k rezervaci na místě)
Dnešní den je věnován relaxaci. Program posledního dne zájezdu je zcela na Vás. Průvodce Vás rád vezme na výlet do Heraklionu (k rezervaci na místě u Vašeho průvodce). V hlavním městě Kréty navštívíme Archeologické muzeum, kde objevíme mimo jiné nálezy z minojského kulturního dědictví. Po návštěvě muzea nás čeká prohlídka města, při které si můžeme užít procházku okouzlujícími úzkými uličkami a historickými památkami Heraklionu. Poté máte volný čas na prohlídku Heraklionu. Doporučujeme navštívit Koules, benátskou pevnost v přístavu, náměstí Svobody, slavnou kašnu Morosini se lvy nebo ulici Daidalos, kde je mnoho různých obchodů. V druhé polovině dne pokračujeme k nejvýznamnějšímu archeologickému a historickému nalezišti na ostrově Kréta – paláci Knossos. V paláci se dochovaly nádherné fresky zobrazující přírodu, rituály a každodenní život, které nás vracejí v čase o tisíce let zpět. Nápadné jsou také mohutné sloupy a trůnní sál, které poskytují pohled na bývalou nádheru paláce. Palác Knossos je navíc známý legendou o Minotaurovi. Minotaurus byl napůl člověk a napůl býk a žil v labyrintu pod palácem. Podle legendy nařídil krétský král Minos postavit tento složitý labyrint, aby udržel Minotaura jako vězně. Po vzrušujícím dni v hlavním městě Kréty se vracíme do hotelu, kde strávíme poslední noc. Večeře (balíček požitků).

8. den: Zpáteční cesta
Po snídani máte ještě chvilku volna. V závislosti na době letu Vás autobus odveze na letiště, odkud se vydáme domů do Prahy nebo Vídně.


Důležité: Pro tento zájezd je vyžadován průkaz totožnosti či cestovní pas platný minimálně 3 měsíce po návratu.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce.

Poznámka: Nákup místního zboží a služeb během výletů je na vašem vlastním uvážení. Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 20 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

 

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy / Vídně do Heraklionu a zpět
  1. 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
  2. 1 příruční zavazadlo max. 8 kg
  3. Odbavení na letišti u přepážky zdarma!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět
  • ZDARMA! Parkovací místo na letišti po celou dobu zájezdu (1x za rezervaci, nutné hlásit předem)
  • 7nocí ve 4* hotelu Palmera Beach Hotel and Spa *
  • 7x snídaně formou bufetu v hotelu
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu


2 výlety v ceně:

  • Agios Nikolaos a olivovníky
  • Chania - Nejkrásnější město na Krétě


Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Klášter Arkadi, keramika a Rethymno, Lassithi – jeskyně Dikteon, Matala: Kouzlo pobřežního města Kréty!
  • Palácový komplex Knossos a Heraklion (výlet k rezervaci na místě)
  • Balíček požitků: 7x večeře v hotelu
  • Komplexní cestovní pojištění

 



Kréta


Rybářská loď


Místní bazar