Máte aktivovaný slevový kupón "CZ24NIK091". 
Zobrazují se Vám speciální ceny a slevy určené jen pro Vás. Zrušit slevový kupón můžete x
  • 2025 IND – Indie Divy Rádžasthánu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Prahy,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 23.04.2025 - 06.05.2025 (14 dnů)
      48.480 Kč za osobu
      Sleva: -25%
      Vybrat termín  
      «
  • 2025 IND – Indie Divy Rádžasthánu     
    Dvoulůžkový pokoj vč. letu z Vídně,
    Základní cena 3* a 4* hotely vč. snídaní

    • 23.04.2025 - 06.05.2025 (14 dnů)
      48.680 Kč za osobu
      Sleva: -25%
      Vybrat termín  
      «

Program zájezdu:


1. den: Odlet do Dillí
Cestujte pohodlně na letiště vlastním autem. Parkovací místo na letišti na celou dobu Vaší cesty pro Vás zajistíme (nutné nahlásit při rezervaci). Odlétáme z Prahy nebo Vídně do Dillí, kam dorazíte druhý den v ranních hodinách.

2. den: Přílet do Dillí
Náš průvodce Vás srdečně přivítá na letišti. Po vstupních formalitách následuje cesta do hotelu v Dillí, kde na Vás čeká snídaně. Poté vyrážíme na cestu za poznáním. Jedeme na okružní jízdu po Novém Dillí. Červené pískovcové mauzoleum císaře Humayuna je jedním z klenotů mughalské architektury v Indii. Stavba 73 metrů vysokého Kutub Minar, nejvyššího minaretu na světě, začala v roce 1193. Železný sloup je starý asi 1600 let a navzdory svému stáří odolává rezivění. Pokud čas dovolí, navštívíme Connaught Place, obchodní centrum postavené v roce 1931. Najdete zde mnoho obchodů v koloniálním stylu a restaurací s kolonádami. Ubytování v okolí Dillí (hotel Ashok Country Resort nebo srovnatelný). Večeře (v rámci balíčku požitků) a přenocování.

3. den: Dillí - Mandawa
Po snídani nás čeká přesun do Mandawy (cca 280 km/6 hodin). Ubytujte se v hotelu. Odpoledne následuje prohlídka města. Mandawa byla založena v polovině 18. století a je známá svými budovami Háveli, tedy soudními vilami, které mají historický význam. Některé z nejznámějších jsou Binsidhar Chokhani, Newatia a Gulab Rai Ladia Haveli. Binsidhar Newatia Haveli se také může pochlubit zajímavými obrazy. V Gulab Rai Ladia Haveli se nacházejí erotická umělecká díla (většina z nich je zakryta). Večeře (balíček požitků) ve Vašem hotelu (Aangan Resort nebo srovnatelný) a přenocování.

4. den: Mandawa - Bikaner
Odhlásíme se z hotelu a čeká nás výlet do Bikaneru (cca 195 km/5 hod.). Bikaner založil v roce 1488 Rao Bikaji, syn krále Jodhpuru v severním Rádžasthánu. Návštěvníky zde vítají nádherné paláce, svatyně a pevnosti. Impozantní pevnost Junagarh postavil Raja Rai Singh a ve své historii nebyla nikdy dobyta. Pevnostní komplex zahrnuje 37 malebných paláců, 7 kilometrů hradeb, 2 brány a 37 bašt. Objevování Camel Research Farm, založené v roce 1984, asi 15 km od Bikaneru, je také nezapomenutelným zážitkem. Nachází se zde také stáje, kde je možnost projet se na velbloudovi nebo ochutnat zmrzlinu z velbloudího mléka. Ubytování v okolí Bikaneru. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu (Heritage Resort nebo v srovnatelný).

5. den: Bikaner - Jodhpur
Po snídani vyrážíme směr Jodhpur (cca 265 km/5,5 hodiny). Cestou zastavujeme v Deshno. Zde stojí téměř 600 let starý Karni Mata neboli Krysí chrám, postavený na počest bohyně Karni Mata. Pokračujeme do Jodhpur, jednoho z největších měst Rádžasthánu u brány do pouště Thar. Založil ji v roce 1459 Rao Jodha. Říká se mu také Modré město kvůli jeho modře zbarveným domům. Po příjezdu je volný program. Ubytování v okolí Jodhpur (Rezidence Fern nebo srovnatelný). Večeře (balíček požitků) a přenocování.

6. den: Jodhpur
Dnes prozkoumáme památky Jodhpuru. Navštívíme pevnost Mehrangarh postavenou z červeného pískovce. Jeho rozloha je asi 1200 hektarů a na krajinu shlíží z kopce vysokého 122 metrů. Je zde mnoho paláců a působivých nádvoří. Navštívíme Jaswant Thada, památník z bílého mramoru z roku 1899. Vedle věže s hodinami prodávají své zboží obchodníci z bazaru Sadar. Zde stojí za to navštívit mnoho malých obchůdků a úzkých uliček. Ubytování v okolí Jodhpur. Zde máte možnost Jeep výletu - Bishnoi (k rezervaci na místě). Bishnoi je náboženská sekta, jejíž stoupenci se řídí 29 pravidly stanovenými Guru Jambheshwar Ji v roce 1485. Důležitými zásadami jsou jednoduchost, čisté a zelené prostředí a volně pobíhající zvířata. Vesnice jsou snadno rozpoznatelné a uspořádané podle těchto hodnot. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

7. den: Jodhpur - Udaipur
Dnes je naším cílem Udaipur (cca 285 km/6 hodin). Cestou se zastavujeme v Ranakpuru u chrámového komplexu Jain, který byl postaven v 15. století z bílého mramoru ve výšce 600 metrů. Poté pokračujeme na naší cestě do Udaipuru. Udaipur je pohádkové, romantické jezerní město, nazývané také Benátky východu. Nachází se v blízkosti zelených kopců Aravalli. Připomíná svět pohádek s četnými přírodními i umělými jezery, pevnostmi, paláci, zahradami a svatyněmi. Ubytování v okolí Udaipuru. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu (Hotel Yois nebo srovnatelný).

8. den: Udaipur
Dnes se vydáme na prohlídku města Udaipur. Městský palác je komplex, jehož stavba trvala několik století. Sahelion Ki Bari je nádherná zahrada s fontánami a mramorovými slony, kterou vytvořil Sangram Singh pro svou dceru a dvořany. Prohlédneme si Jagdish Temple. Hinduistická svatyně je jednou z největších a nejkrásnějších v Udaipuru. Stavba začala v roce 1651. Návrat do hotelu. Zde máte možnost večerní plavby (k rezervaci na místě) po jezeře Pichola, obklopeném kopci, paláci a kostely. Paláce tyčící se na ostrovech Jag Niwas a Jag Mandir nabízejí výhled na vodu jako z perel. Večeře (balíček požitků) a přenocování v hotelu.

9. den: Udaipur- Jaipur
Přejezd do Džajpuru (cca 392 km/7,5 hod.). Zbytek dne je volný program. Ukázka vaření s večeří (v rámci balíčku požitků). Můžeme se naučit tajemství rádžasthánské kuchyně a získat praktické zkušenosti. Ubytování v okolí Jaipuru (Park Ocean nebo srovnatelný).

10. den: Jaipur
Džajpur je hlavní a největší město státu Rádžasthán. Růžové město získalo svou přezdívku kvůli výrazné barvě svých budov. Dnes je tato polopouštní metropole se čtyřmi miliony obyvatel významným obchodním a kulturním centrem. Ve státě je mnoho pevnostních paláců, o kterých se věřilo, že představují moc krále. Jednou z nich je hrdá pevnost Amber, která shlíží na krajinu ze skalnatých hor a je 11 km od Jaipuru. Jeho součástí jsou Jag Mandir (Síň vítězství) a Sheesh Mahal, tedy Palác zrcadel - v této místnosti svítí sklo na všech čtyřech stěnách a na stropě. Odpoledne nás okouzlí krása městského paláce, bývalé královské sídlo. Komplex kombinuje prvky stylu Rajput a Mughal. Observatoř Jantar Mantar byla postavena v 18. století. Dáváme si fotografickou pauzu u Hawa Mahal, dominanty města. Dámy z harému mohly zůstat skryty v pětipatrovém paláci z růžového pískovce a sledovat dění na ulici. Návrat do hotelu a večeře (balíček požitků).

11. den: Jaipur - Agra
Přejezd do Agry (cca 220 km/5 hod.). Naší první zastávkou je Chand Baori (Stepwell) ve vesnici Abhaneri, jedné z nejstarších a nejoblíbenějších atrakcí v Rádžasthánu. Byl postaven v 9. století našeho letopočtu králem Chandou z dynastie Nikumbha. Chand Baori, jedna z největších studní na světě, byla postaven tak, aby zachycovala dešťovou vodu během velkých such a poskytovala místo k odpočinku od intenzivního horka. Naší další zastávkou je Fatehpur Sikri (světové dědictví UNESCO), což je asi 40 kilometrů od Agry. Stavitelem města byl v roce 1569 Shah Akbar, který je také používal jako své hlavní město. Kdysi prosperující místo se však kvůli Akbarovu odchodu a nedostatku vody pomalu měnilo v město duchů. Jeho architektuře dominuje červený pískovec. Příjezd do Agry, velkého města na břehu řeky Jamuna, které sloužilo jako hlavní město mughalských vládců. Červená pevnost slibuje věčnou památku. Půlkruhový palácový komplex je obehnán 20 metrů vysokými zdmi a vodním příkopem. Mezi červenými pískovcovými zdmi žili velcí vládci. Při pohledu na řeku Jamunu, symbol nadčasové velikosti, a jen 2,5 kilometru vzdálený Tádž Mahal máme pocit, jako bychom spadli do světa kouzel a indických pohádek. Je zde mnoho sofistikovaných budov včetně Moti Masjid, Khaas Mahal atd. Pro milovníky jídla, kteří si rádi užívají chutě naplno je zde Agra Food Trail (k rezervaci na místě). Tato prohlídka, trvající přibližně 2 až 3 hodiny, je gurmánským dobrodružstvím po městě Agra. Ubytování v okolí Agry (Avalon Palam nebo srovnatelný). Veřeče (balíček požitků) a přenocování.

12. den: Agra - Dillí
Ještě před snídaní, brzy ráno, se splní sen mnoha z nás: máme možnost obdivovat jednu z nejznámějších a nejmajestátnějších staveb světa, Tádž Mahal (v pátek zavřeno). Název tohoto monumentálního pomníku znamená „koruna paláců“ a uchovává vzpomínku na bezprecedentní lásku. Shah Jahan byl tak zdrcen smrtí své oblíbené manželky, že pro ni nechal v letech 1632 až 1653 postavit mauzoleum. Svítání je ideální čas k návštěvě jednoho z klenotů světového dědictví UNESCO. Časné světlo a první sluneční paprsky zahalují komplex budov do opálového závoje a odraz Tádž Mahalu září brilantními řešeními a dokonalými proporcemi v jemných barvách na jezeře před ním. Návrat do hotelu, poté snídaně. Opustíme hotel a přejedeme do Dillí (cca 204 km/4,5 hod.). Ubytování v okolí Dillí (Ashok Country Resort nebo srovnatelný). Večeře (balíček požitků) a přenocování.

13. den: Staré a Nové Dillí
Ve Starém Dillí nám o minulosti vypráví Raj Ghat, památník na počest Mahátmy Gándhího. Míjíme Červenou pevnost z červeného pískovce (světové dědictví UNESCO). Naproti pevnosti je Jama Masjid, jedna z největších mešit v Indii. Kořeny nákupní čtvrti Chandani Chowk sahají až do roku 1648. Tam žasneme nad velkým výběrem zboží, od ovoce a koření až po starožitnosti a moderní produkty. Dále uvidíme Jama Masjid, jednu z největších mešit v Indii. Později jedeme do Nového Dillí. Míjíme Rashtrapati Bhavan, prezidentské sídlo. V budovách sekretariátu sídlí vládní aktivity. Rajpath, hlavní dopravní tepna, působí impozantním dojmem. Bránu Indie tvoří vítězný oblouk a připomíná hrdinské mrtvé země.
Také nás čeká jízda rikšou ulicemi Chandani Chowk slibuje nezapomenutelný zážitek (v rámci kulturního balíčku). Skutečný pocit ze života v Indii můžeme zažít zblízka: chodci spěchající mezi rikšami, ručně ovládané vozíky vytvářejí tisícbarevný, živý, neuvěřitelný doprovod. Návrat do hotelu a večeře na rozloučenou (balíček požitků).


14. den: Zpáteční cesta do Prahy/Vídně
Čas rozloučit se s Indií. Brzy ráno Vás autobus bezpečně doveze na letiště v Dillí, odkud se vydáte na cestu domů.


Důležité: Na tuto cestu potřebujete platný cestovní pas, který musí být platný ještě alespoň 6 měsíců po zahájení zpáteční cesty! Dále budete potřebovat vízum. Víza nejsou zajišťována ze strany CK Nikal, každý klient si je musí individuálně vyřídit na vlastní náklady.

Cena nezahrnuje: Možné místní a pobytové taxy v hotelu. Osobní náklady. Další vstupy a výlety nad rámec programu. Případné spropitné pro řidiče a místního průvodce. Cestovní pojištění.
     
Poznámka: Změny v oblasti letu, hotelů a programu nejsou plánovány, zůstávají však vyhrazeny. Realizace zájezdu je podmíněna dosažením minimálního počtu 20 účastníků. O zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků bude zákazník informován nejpozději 5 týdnů před jeho zahájením. Při zrušení zájezdu z důvodu nedosažení minimálního počtu účastníků, nemá zákazník právo na náhradu nákladů, které v souvislosti s plánovaným zájezdem vynaložil (například samostatně zakoupené letenky).

Cena zájezdu zahrnuje:

  • Let z Prahy nebo Vídně do Dillí a zpět
    1. 1 zavazadlo max. 20 kg na cestujícího
    2. 1 kus příručního zavazadla maximálně 8 kg
    3. Odbavení na letišti zdarma!
  • Všechny transfery z letiště do hotelu a zpět na letiště
  • ZDARMA! Parkovací místo na letišti po celou dobu zájezdu (1x za rezervaci, nutné hlásit předem)
  • 12 nocí ve vybraných hotelech střední kategorie včetně snídaně
  • Balíček požitků ZDARMA: 10 x večeře v hotelu/restauraci, 1x kurz indické kuchyně a 1x večeře na rozloučenou - poslední večer v Dillí 
  • Česky mluvící průvodce po celou dobu zájezdu   


Doporučujeme:

  • Kulturní balíček: Veškeré vstupné do památek během prohlídky, Projížďka rikšou po Starém Dillí
  • Bishnoi - Jeep výlet (výlet k rezervaci na místě)
  • Výlet lodí v Udaipuru (výlet k rezervaci na místě)
  • Agra Food Trail (výlet k rezervaci na místě)
  • Komplexní cestovní pojištění


12 výletů v ceně:

  • 12 výletů zahrnutých v programu (viz itinerář cesty, bez vstupného)



Nové Dillí


Tádž Mahal


Jodhpur



Palác Hawa Mahal



Pevnosť Nagaur Fort



Miestne špeciality